Tippeligaen 2014

Tippeligaen er i gang igjen, til stor glede for alle fotballglade nordmenn. Årets sesong er den 70.sesongen i den norske eliteserien. Dette er det 24.året at serien har navnet Tippeligaen, og den sjette sesongen med 16 lag i ligaen. Sesongen starter 28.mars, og slutter 9.november. Det blir en pause i Tippeligaen mellom 12.juni og 5.juli, på grunn av fotball-VM.

Strømsgodset er den regjerende mesteren fra 2013. Lagene som rykket opp fra førstedivisjon i fjor, er Bodø/Glimt og Stabæk. De andre lagene i årets tippeliga er Brann, Haugesund, Lillestrøm, Molde, Odd, Rosenborg, Sandnes Ulf, Sarpsborg 08, Sogndal, Start, Viking, Vålerenga og Aalesund.

Selv om Tippeligaen bare så vidt er i gang, har mange eksperter allerede begynt å uttale seg om favoritter og medaljekandidater. Strømsgodset rangeres på andreplass av ekspertene hos Bet365, mens Rosenborg er favoritt. De samme tipsene finner man igjen på andre nettsider.

Rosenborg regnes alltid som en favoritt, ettersom ingen annen norsk klubb har vunnet serien like mange ganger. Til sammen har Rosenborg vunnet serien 22 ganger. Ingen andre lag har et tosifret antall seiere. Rosenborg Ballklubb hører hjemme i Trondheim, og spiller hjemmekampene sine på Lerkendal stadion. Laget har hatt kontinuerlig spill i Tippeligaen siden 1976. Lagets trener er Per Joar Hansen.

Strømsgodset kommer fra Drammen. De spiller hjemmekampene sine på Marienlyst stadion, og har spilt kontinuerlig i Tippeligaen siden 2007. Laget har vunnet serien to ganger, senest i 2013. Laget trenes av Ronny Deila.

Haugesund ble på bronseplass i fjor, og regnes også blant favorittene, men det er ennå veldig tidlig å uttale seg om mulige vinnere.

Den første kampen i årets tippeliga, mellom Molde og Vålerenga, spilles fredag 28.mars. Haugesund møter Lillestrøm lørdag 29.mars, mens Rosenborg møter Viking samme dag. Resten av lagene starter sesongen søndag 29.mars. Det spilles til sammen 30 serierunder i 2013.