Liverpool FC

Fotball – garantert et av de mest spennende spillene som finnes. De fleste av oss har et forhold til fotball, og uansett om du elsker det eller hater spillet, så engasjerer det.

I verdens største idrett finner du både de største atletene og de mest lojale tilhengerne. Et av de mest omtalte fotballagene i verden er Liverpool FC, og klubben er blant de mest suksessfulle i engelske Premier League. For supporterne er ikke Liverpool FC bare en klubb – det er en livsstil. Slik har det vært siden Liverpool FC så dagens lys i 1892.

The Kop

Du finner ivrige blodfans overalt, og de holder sammen og gjør sitt beste for et godt samhold i samfunnet. Dette ser vi et eksempel på i Fredrikstad Blad. Supporterne er venner, og de samles på de lokale pubene for å følge laget. Liverpool FC inspirer virkelig til den ekte engelske livsstilen – puber er England, Liverpool er England. Kombinasjonen er uslåelig. Små, svakt opplyste lokaler, lukten av fish and chips, en klassisk pint og gammelt treverk. Fansen samles i røde drakter på disse pubene for å hylle heltene, og på ryggene deres finner du blant annet navnene til Philippe Coutinho, Sadio Mané og Roberto Firmino. Draktene kan kjøpes overalt, blant annet på nett hos Kopshop. Det garanteres gåsehud når titusener av supportere står sammen og synger hyllesten «You`ll Never Walk Alone» på The Kop i Liverpool-drakter.

Kenny Dalglish

I oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United 14. oktober 2017 ble en legende hyllet foran en fullsatt The Kop. 66-årige Kenny Dalglish som er regnet som en av de beste spillerne i historien fikk æren av å få oppkalt den ene tribuneseksjonen etter seg. En ære som ble overværet av andre rivaliserende legender som Sir Alex Ferguson og Sir Bobby Charlton. Når en fullsatt The Kop synger til ære for deg, da feller du en tåre og vet at du er hjemme.

Engelsk suksess

Liverpool er en av de mest kjente engelske fotballklubbene, og det finnes en stor mengde nordmenn som heier på dette laget. Det er ikke så rart ettersom laget har opplevd stor suksess. Liverpool FC spiller i den øverste engelske ligaen, Premier League. De pleier å være blant topplagene i divisjonen, og kom i sesongen 2016/2017 på 4. plass. I årets sesong, 2017/2018, kan de skryte på seg å være det første laget som slo ubeseirede Manchester City med resultatet 4-3, søndag 14. januar 2018. I tillegg til gode resultater i nasjonal liga, gjør de det også bra som internasjonal klubb. Liverpool er faktisk Storbritannias mest suksessfulle lag i UEFA-kamper. De har siden 1964 vunnet UEFA Champions League fem ganger, UEFA Europa League tre ganger og UEFA Super Cup tre ganger. Liverpool er virkelig et lag på toppnivå, med både engelsk og internasjonal suksess. Et lag verdt å følge med på!