Kommende reisetrend: Bo hos gamle fotballhelter

Det finnes mange kjente mennesker i verden. Vi ser dem både på TV og i aviser, men de færreste av oss får møte heltene våre i virkeligheten. Denne trenden er imidlertid i ferd med å snu.

Hjemmebesøk

Her til lands er det skihelten Gjermund Eggen som sannsynligvis har hatt flest publikumsbesøk hjemme hos seg selv av våre tidligere sportsutøvere. Avisa «Østlendingen» kunne melde at hele 70 000 besøkende opp gjennom årene vært innom gården hans i Engerdal for kaffe, kaker og en prat med den tidligere skikongen. I Norge er det kanskje skiheltene som står oss nærmest, men også fotballen er viktig for mange nordmenn – og da spesielt engelsk fotball.

Tett opptil stjernene

I Europa er gamle fotballstjerner fortsatt høyt verdsatt og kan tjene penger på at folk fortsatt husker dem. Når du i fremtiden reiser på fotballtur til England for å se Premier League, FA-cup eller andre kamper vil det være en attraktiv idé å treffe gamle fotballegender ansikt til ansikt. De ble kanskje rekruttert til laget rett fra grunnskolen og har ingenting å gå til etter at fotballkarrieren er over. Pengene fra proffperioden kan også fort bli oppbrukt, så hva skal de nå finne på?

Egne fotballhotell?

Flere tidligere toppspillere leker nå med tanken om å åpne sitt eget overnattings- og serveringssted. Det må jo være gull for blodfans å dra over vannet for å se favorittlaget spille kamp, samtidig som du kanskje overnatter hos gamlehelten din og tar en øl med han på stampuben hans i Liverpool.

Det finnes allerede mange gode muligheter for å bestille fotballreiser, og profesjonelle sportsreiseselskaper vil sikkert følge med på denne trenden og inkludere slike overnattingstilbud så snart gamle fotballstjerner åpner egne etablissementer.

Fans bør uansett følge godt med i nyhetene og på internett for å få mest mulig ut av fotballturene sine. Fremtiden blir nok herlig for alle fotballfans der ute.