For de med interesse for fotball og spesielt Barcelona FC

Barcelona FC er en spansk toppklubb som spiller på øverste nivå i Spania. De er et av verdens mestvinnende klubber, og har vunnet både Champions League og La Liga.

Laget spiller hjemmekampene sine på Camp Nou. Denne stadionen rommer hele 99 000 supportere og ligger ganske sentralt i byen. Klubben har vunnet Champions League 5 ganger og La Liga hele 26 ganger, kun slått av sin erkerival Real Madrid. Real Madrid og Barcelona er kjent for å være toppklubbene i Spania og kampene dem imellom kalles “El Classico”.

Laget med de populære spillerne

Barcelona har opp gjennom årene, fra klubben ble stiftet i 1899, hatt en rekke kjente spillere. Lionel Messi, Ronaldinho, Andres Iniesta, Diego Maradona, Johan Cruyff, og Carles Puyol er noen av disse. Laget hadde sin storhetstid fra på starten av 2000-tallet og frem til kun for noen år siden. 2009-laget til Barcelona er også ble trukket frem som et av verdens beste lag.

Dette laget hadde en helt særegen spillestil kalt “tiki taka”, og brukte mange lokale spillere fra området rundt Catalonia. I nyere tider har laget slitt økonomisk og med tap av stjernespillere. Om du fremdeles er en ekte Barcelona supporter, kan du kjøpe noe her.