Den viktige støtten fra supportere

Å være supporter for et idrettslag er helt fantastisk. Du får ta del i favorittsporten din sammen med likesinnede mennesker, og du får oppleve en folkefest uten like hver eneste gang favorittlaget ditt skal ut i kamp. Men det er ikke bare supporterne selv som setter pris på supporterklubben de tilhører. For idrettslaget betyr det nemlig mye å bli heiet på, og å vite at de har et støtteapparat rundt seg av mennesker som forguder dem og støtter dem gjennom tykt og tynt.

Solid støtte

Supporterne stiller som regel alltid opp, uansett hvordan været er og hvor stor sannsynligheten for seier er. Dette setter idrettsutøverne pris på, sier VG, det er nemlig hardt å være idrettsutøver i dag, og stor konkurranse blant både spillere og lag. Med en fanskare på sidelinjen er det enklere å prestere. Lagene får mer press på seg, men de får også selvtilliten til å prøve enda hardere.

Allsang og god stemning

Spesielt innen fotball er supporterne flinke til å støtte laget, og hver gang det er klart for kamp, møter supporterne opp på stadion med både sang og fotballdrakter – gjerne fra Kop Shop for å vise hvem de støtter og har troa på. For en idrettsutøver gir dette bedre selvfølelse, og mer energi å bruke på kampen. Det er noe helt spesielt ved å vite at alle ropene og all applausen du hører er tilegnet deg og innsatsen din.

Støtten er viktig

Ved store idrettsarrangementer vil en idrettsutøver ha alles øyne rettet mot seg, og gjør utøveren en glipp vil alle legge merke til det – og gjerne også håne vedkommende om han tilhører motstanderlaget. Med sang fra supportere og glade heiarop er det enklere å være idrettsutøver i dag – både på de dårlige og de gode dagene.