Champion’s League

Champion’s League sesongen 2014-2015 er den sekstiende sesongen av ligaen. Dette er den tjuetredje sesongen siden ligaen byttet navn til UEFA Champion’s League. Tidligere het ligaen European Champion Clubs’ Cup, eller Mesterligaen.

Finalen i Champion’s League 2014-2015 spilles på Olympiastadion i Berlin i juni 2015. I årets sesong må alle klubbene overholde UEFA’s finansielle fair play regler. For første gang er også et lag fra Gibraltar med i ligaen, etter at Gibraltar ble medlem av UEFA i 2013.

De fleste landene som deltar i Champion’s League, har bare med ett lag hver. Dette er laget som har vunnet toppserien i sitt hjemland. Noen land får også ha med to eller tre lag, mens Spania, England og Tyskland har med fire lag hver i ligaen. Av de 54 medlemslandene i UEFA, er det bare Lichtenstein som ikke har med lag i kvalifiseringen. Årsaken til det, er at landet ikke har noen egen liga. Dermed har de ingen serievinnere som de kan sende.

Kvalifiseringen til sluttspillet i Champion’s League starter 1.juli 2014. Strømsgodset spiller i den andre kvalifiseringsrunden, som vinner av fjorårets Tippeliga. Kampene i kvalifiseringen trekkes 23.juni 2014, og lagene i andre kvalifiseringsrunde møtes 15.og 16.juli, og 22.og 23.juli. Strømsgodsets sjanser til avansement avhenger av hvem de møter. Laget har spilt i Europa før, men har aldri avansert. Men nå har laget spilt stabilt godt i mange år, og er et av de beste lagene i den norske serien, så med en heldig trekning, kan de kanskje gå videre.

Gruppespillet starter 16.september. Da blir det en ny trekning mellom lagene som har klart å kvalifisere seg til gruppespillet. Den 9.og 10.desember spilles de siste kampene i gruppespillet, og da blir det avgjort hvilke 16 lag som kommer videre til sluttspillet. Sluttspillet starter i februar 2015, og finalen spilles 6.juni 2015.